Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Profesor Klapan pruža 10% popusta na pregled novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

3D-N-CAS-FESS-operacija nosa, sinusa i baze lubanje

  • Objavljen: 29. Ožujak, 2016
31333_Untitled.png
25284_2._3D_N_CAS._Prikaz_operacije_III-3.png
29221_2._3D_N_CAS._Prikaz_operacije_III-2.png
Prikaz primjera operacije bolesnika koji je imao cjelovito zasjenjen lijevi čeoni, maksilarni i prednje etmoidne sinuse (dugotrajni opsežni chr. upalni proces s masom gustog gnoja, koji je u potpunosti ispunjavao sve opisane sinuse pod tlakom“), u Poliklinici Klapan Medical Group, Zagreb, RH, EU
 
3D-N-CAS-FESS-operacija (3D-navigation computer assisted functional assisted sinus surgery) nosa i sinusa, s primjenom kompjutoriziranih anatomskih RP (rapid prototyping) modela glave bolesnika u realnom vremenu za vrijeme operacije (3D-N-CAS-RP-FESS).
 
Primjena minimalno invazivnih kirurških metoda kao što su FESS i/ili tele-FESS, nametnula je potrebu za što je moguće pouzdanijim prijeoperacijskim prikazivanjem prostornih anatomskih odnosa u dotičnoj regiji. U području paranazalnih sinusa takav je prikaz od velikog značenja za kirurga ili tele-eksperta kirurga zbog blizine intrakranijskih struktura i ograničenog pregleda operacijskog polja, što otežava prostornu orijentaciju za vrijeme operacijskog zahvata.
 
Dijagnoza mora uključiti preciznu MSCT-dijagnostiku u aksijalnim, sagitalnim i koronalnim presjecima, te precizno slijedeći ove kriterije, različita tkiva različite transparancije i gustoće mogu se sasvim dobro razlikovati (naknadna precizna diferencijalna kolorifikacija različitih tkiva). Mogućnost pravovaljane ne-invazivne vizualizacije veoma gracilnih anatomskih i patoloških struktura, uporabom 3D-CAS operacija i/ili intraoperativne 3D-N-CASSnavigacijske kompjutorizirane kirurgije; 3D-navigation computer assisted surgery), omogućuje nam da primjenimo najmoderniju naprednu tehniku koja se danas provodi u svijetu, u prijeoperacijskoj evaluaciji statusa bolesnika, te da na taj način bitno minimiziramo rizik intraoperacijskih komplikacija. Sve se to može dodatno postići korištenjem virtualne endoskopije, virtualne kirurgije (VS, virtual surgery) ili virtualne endoskopije (VE; vitual endoscopy). Očekivana dobrobit ovog pristupa manifestira se u primjerenom modu MSCTskeniranja glave bolesnika. Ova 3D-rekonstrukcijska izrada 3D modela glave bolesnika time postaje rutinska prijeoperacijska procedura (kao što je npr. u Poliklinici Klapan Medical Group, Zagreb, Republika Hrvatska), omogućujući nadasve precizan prikaz regija od interesa, transpozicijom tzv. “image pixel to contour pixel”.
 
Priložene slike prostorno prikazuju bolesnika sa patološkim procesom u svim lijevostranim paranazalnim sinusima koji je uspješno operativno liječen primjenom 3D-NCAS-FESS kirurgije u zagrebačkoj Poliklinici Klapan Medical Group (opsežni kronični mukopurulentni rinosinusitis; sinusi u cijelosti ispunjeni gustim gnojnim sadržajem).
 
Prof. dr. sc. IVICA KLAPAN, dr. med.
Specijalist otorinolaringolog-kirurg glave i vrata
Subspecijalist, plastično-rekonstukcijska kirurgija glave i vrata
Redoviti profesor (trajno zvanje), ORL-plastična kirurgija glave i vrata
Medicinski fakulteti, Sveučilišta u Zagrebu i Osijeku, RH, EU
Osnivač/ravnatelj, Poliklinika Klapan Medical Group, Zagreb
Osnivač Poliklinike, profesor Ivica Klapan, specijalist otorinolaringologije i plastičnorekonstrukcijske
kirurgije glave i vrata, redoviti profesor otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata
na Medicinskim fakultetima Sveučilištá u Zagrebu i Osijeku. Profesor ima status "Visiting professor"
na više američkih/EU medicinskih institucija. Stalni je član najprestižnijih svjetskih medicinskih
akademija, komisija i društava u USA i EU.

 

O autoru članka

  • Grad Zagreb /
  • Črnomerec /
  • Poliklinika - Klapan /
  • Ilica 191/a
  • Telefon: 01/222-2736
  • e-pošta: poliklinika at poliklinika-klapan dot com
  • komentara: 191,
  • ukupno ocjena: 662
4,92
Pogledajte sve objavljene članke